Onderhoudsvoorschriften  

Onderhoudsvoorschriften

 

Beste klant,

 

Wij willen u hierbij met uw aanschaf feliciteren. U heeft de keuze gemaakt voor een zeer hoogwaardig  product. Wij hebben zeer hoogwaardige materialen gekozen voor onze producten welke garant staan voor een lange levensduur en een tijdloze vormgeving.

Bedenk u echter dat dit materiaal ook onderhoud nodig heeft. Zelfs normale weersomstandigheden kunnen leiden van vieze producten tot aantasting van het materiaal. Zeker in industriegebieden of in de buurt van de zee kan het komen tot afzetting in de vorm van vliegroest en kan het materiaal aangetast worden. Op deze plaatsen moet het product vaker gereinigd en onderhouden worden.

 

Oppervlaktebehandeling

Om u zolang mogelijk plezier te laten beleven van uw postkast adviseren wij u deze regelmatig te reinigen met de gewoonlijke reinigingsmiddelen. Om de roestvrijstalen, aluminium geëloxeerde of gepoedercoate oppervlaktes goed te houden moeten de onderdelen die blootstaan aan weersomstandigheden regelmatig met warm water en bijvoorbeeld een reinigingsmiddel gereinigd worden. Aansluitend droog wrijven en met een polish insmeren.

 

Roestvrijstaal

Diverse tests bij Renz laten zien dat met het oog op de reinigingswerking en bedieningsgemak een bepaald aantal producten zeer geschikt is. U kunt de namen van deze producten bij ons opvragen.

 

Aluminium

Alleen middelen gebruiken die de geëloxeerde laag of onderdelen niet kunnen aantasten!

 

LET OP!

Aluminium onderdelen beschermen tegen cement, kalk, gips, enz. In geen geval mag er bij de reiniging staalwol, een staalborstel of een schuurmiddel gebruikt worden. Deze middelen beschadigen de beschermende oppervlakte van het materiaal en geven roestvorming een kans.

 

Contacten van de beldrukkers

Deze benodigen een regelmatig onderhoud. Minstens 1x per jaar moeten de contacten door een vakman gereinigd worden en met contactspray behandeld worden. Hierbij moet meteen gemeten worden of de spanning (max. 12 Volt) nog voldoende is.  

 

Sloten en scharnieren

Voor het onderhouden van het cilinderslot alleen een grafietspray of een speciale reinigingsspray gebruiken. De scharnieren 2x per jaar reinigen en onderhouden.

 

Verdere richtlijnen

Door het transport of bij de montage kan er spanning op de unit komen. Door het losdraaien van de moeren aan het scharnier kunnen de deuren weer recht gepositioneerd worden.